www.rorifocus.nl
VISSERIJ EN SCHEEPVAARTFOTO'S
BR-45 (5)

In dit album opgenomen, met toestemming van de nabestaanden en familie, verslagen van het tragische ongeval in 1992,

waarbij schipper Gustaf Steyaert om het leven kwam.

 


Welkom op www.rorifocus.nl

Rond 1993 ben ik begonnen met viskotters te fotograferen. Ondertussen ben ik naast visserij, ook andere vaartuigen gaan fotograferen.  Een uitgebreide selectie van al deze vaartuigen vind U op deze site.

De laatste updates staan in dit album:

http://rorifocus.nl/mediaalbum/viewalbumitems/38/

Heeft U vraag of opmerking over een foto?  Ga dan naar Contact, rechtsbovenaan.

Met vriendelijke groet, Ronald Ribbe

Historie Breskens en scheepswerf van de Sande

Naast alle visserij en scheepvaartfoto's, staan op deze site nog 2 speciale onderwerpen die alles met mijn "thuishaven" Breskens te maken hebben.

Met medewerking van fotografen/verzamelaars heb ik een overzicht kunnen maken van de vissersvloot uit Breskens door de jaren heen en van de historie van de Scheepswerf van de Sande.

Naast deze items, is er van de Vlissingse en Arnemuider vissersvloot door de jaren heen, ook een overzicht beschikbaar.

Indien U van mening bent dat U mij nóg verder kunt helpen met oude foto's van Breskense kotters, van scheepswerf van de Sande, De Vlissingse of Arnemuider vloot, kunt U altijd contact opnemen met mij via het contactformulier. 

Laatste reacties
bezoekers
Disclaimer

De auteur van de artikelen op deze site, kan niet verantwoordelijk gehouden worden voor de inhoud ervan. Alle foto's op deze site zijn eigendom van ©Ribbe, tenzij anders vermeld.

Ik ben werknemer van MDK. Artikelen, onderschriften bij foto's en reacties, schrijf ik uit eigen naam en niet uit naam van MDK. 

BR-45 (5)"Deo Volente"

BR-45 (5)"Deo Volente" (foto: K. Hakkers)

Bouwjaar: 1986

In Breskens: 11-08-1986 tot 01-09-1993

Eigenaar: G.F. Steyaart, Breskens

Bijzonderheid: Op 02-06-1992 is het schip tijdens de visserij in de Westpit gekapseisd en gezonken. Bij dit ongeval is schipper G.F. Steyaart om het leven gekomen... De overige 3 bemanningsleden, waaronder de zoon van de schipper, werden gered. Op 10-06-1992 werd het schip geborgen en naar Hansweert gebracht voor reparatie. Ook werd het schip verlengd van 20,34 mtr. tot 23, 50 mtr. Zoon W. Steyaart heeft tot 01-09-1993 nog met het schip gevaren, toen werd het verkocht naar BR-4 (7)"Jozina".