www.rorifocus.nl
VISSERIJ EN SCHEEPVAARTFOTO'S
Welkom op www.rorifocus.nl

Rond 1993 ben ik begonnen met viskotters te fotograferen. Ondertussen ben ik naast visserij, ook andere vaartuigen gaan fotograferen.  Een uitgebreide selectie van al deze vaartuigen vind U op deze site.

De laatste updates staan in dit album:

http://rorifocus.nl/mediaalbum

/viewalbumitems/38/

Heeft U vraag of opmerking over een foto?  Ga dan naar Contact, rechtsbovenaan.

Met vriendelijke groet, Ronald Ribbe

Historie Breskens en scheepswerf van de Sande

Naast alle visserij en scheepvaartfoto's, staan op deze site nog 2 speciale onderwerpen die alles met mijn "thuishaven" Breskens te maken hebben.

Met medewerking van fotografen/verzamelaars heb ik een overzicht kunnen maken van de vissersvloot uit Breskens door de jaren heen en van de historie van de Scheepswerf van de Sande.

Naast deze items, is er van de Vlissingse en Arnemuider vissersvloot door de jaren heen, ook een overzicht beschikbaar.

Indien U van mening bent dat U mij nóg verder kunt helpen met oude foto's van Breskense kotters, van scheepswerf van de Sande, De Vlissingse of Arnemuider vloot, kunt U altijd contact opnemen met mij via het contactformulier. 

Laatste reacties
bezoekers
Disclaimer

De auteur van de artikelen op deze site, kan niet verantwoordelijk gehouden worden voor de inhoud ervan. Alle foto's op deze site zijn eigendom van ©Ribbe, tenzij anders vermeld.

Ik ben werknemer van MDK. Artikelen, onderschriften bij foto's en reacties, schrijf ik uit eigen naam en niet uit naam van MDK. 

Foto's toegevoegd aan de albums BR-46 (5 & 6)

Van de familie W. van de Broecke uit Breskens, mocht ik wat foto's lenen van de kotters die zij onder BR-46 in eigendom hadden.

De houten kotter van 1922, waarmee eerst met scheerborden vanuit de zij gevist werd en later met gieken en boomkortuigen.

 

In 1964 werd de houten kotter vervangen door een stalen kotter van scheepswerf Stami uit Dordrecht, die werd afgebouwd door Machinefabriek Reijnhoudt in Breskens.

Klik op bovenstaande foto's om naar de betreffende albums te gaan.

 

HEEFT U NOG FOTO'S VAN BRESKENSE OF ANDERE ZEEUWSE VISSERSVAARTUIGEN??

IK WIL ZE GRAAG EENS LENEN VAN U!!! U KRIJGT ZE ONGESCHONDEN TERUG!!

NEEM CONTACT MET MIJ OP VIA HET CONTACTFORMULIR RECHTSBOVENAAN!!

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Dit is een verplicht veld