www.rorifocus.nl
VISSERIJ EN SCHEEPVAARTFOTO'S
Welkom op www.rorifocus.nl

Rond 1993 ben ik begonnen met viskotters te fotograferen. Ondertussen ben ik naast visserij, ook andere vaartuigen gaan fotograferen.  Een uitgebreide selectie van al deze vaartuigen vind U op deze site.

De laatste updates staan in dit album:

http://rorifocus.nl/mediaalbum

/viewalbumitems/38/

Heeft U vraag of opmerking over een foto?  Ga dan naar Contact, rechtsbovenaan.

Met vriendelijke groet, Ronald Ribbe

Historie Breskens en scheepswerf van de Sande

Naast alle visserij en scheepvaartfoto's, staan op deze site nog 2 speciale onderwerpen die alles met mijn "thuishaven" Breskens te maken hebben.

Met medewerking van fotografen/verzamelaars heb ik een overzicht kunnen maken van de vissersvloot uit Breskens door de jaren heen en van de historie van de Scheepswerf van de Sande.

Naast deze items, is er van de Vlissingse en Arnemuider vissersvloot door de jaren heen, ook een overzicht beschikbaar.

Indien U van mening bent dat U mij nóg verder kunt helpen met oude foto's van Breskense kotters, van scheepswerf van de Sande, De Vlissingse of Arnemuider vloot, kunt U altijd contact opnemen met mij via het contactformulier. 

Laatste reacties
bezoekers
Disclaimer

De auteur van de artikelen op deze site, kan niet verantwoordelijk gehouden worden voor de inhoud ervan. Alle foto's op deze site zijn eigendom van ©Ribbe, tenzij anders vermeld.

Ik ben werknemer van MDK. Artikelen, onderschriften bij foto's en reacties, schrijf ik uit eigen naam en niet uit naam van MDK. 

Walsoorden, thuishaven van Hontenisse's vissers.

In het haventje van Walsoorden, Oost-Zeeuws Vlaanderen, is het erg rustig. Achter de dijk staat een grote betonfabriek die steenwerken en rioolbuizen produceert.

Op de haven zelf is nog steeds het scheepswerfje van de Klerk, waar in vroeger jaren diverse casco's van garnalenkotters en mosselkotters zijn gebouwd.

Enkele sportvissersvaartuigen en plezierbootjes hebben een plekje bij de werf, in de andere haven is er plaats voor laden en lossen van binnenvaarschepen.

Nu ligt er nog de HON-2"Vier Gezusters" van de familie de Bruijn. Werkeloos welteverstaan, want de familie de Bruijn houd het scheepje aan als museumstuk.

Hun grote mosselkotter HON-14"Alfobert" verkochten ze enkele jaren geleden aan Barbé uit Yerseke, die het nummer HON-14 wel behouden hebben.

De HON-14 kwam enkele malen naar Breskens, om de visserijfeesten van mosselen te voorzien.

De HON-1"Paf III" is een klein vissersvaartuig dat semi-beroepsmatig gebruikt wordt.

Naar verluid komt er een nieuwbouw HON-1 voor in de plaats...

Bij laag water, staat er totaal geen water meer in het haventje, waardoor alle vaartuigen doorgvallen. 

Ook het droogdokje van de werf, rust dan op de slijkbodem van de haven.

Diverse Oost-Vlaamse (Belgische) kotters die Breskens als thuishaven hadden, zoals de O-2, Z-8, Z-13 en BOU-24 maakten gebruik van het droogdokje in Walsoorden, dicht bij hun woonplaatsen Antwerpen, Kieldrecht en Boekhoute..

De Z-8, staat momenteel op het droge in Yerseke, voor het plaatsen van een nieuw kombuis en vervangen van verschillende huidplaten in de romp.

Reacties

Niels op 09-04-2018 14:20

Word gebouwd bij de klerk op walsoorden.

Ronald rorifocus op 03-04-2018 19:21

Niels, dank je!! Hoe staat het met de nieuwbouw-plannen van de HON-1?? Enkele maanden geleden was daar sprake van in het Visserijnieuws... (mag ook in een privebericht via contact hoor)

Niels op 03-04-2018 13:52

Leuk stukje kerel!!!

Niels Dieleman

HON 1

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Dit is een verplicht veld