www.rorifocus.nl
VISSERIJ EN SCHEEPVAARTFOTO'S
Welkom op www.rorifocus.nl

Rond 1993 ben ik begonnen met viskotters te fotograferen. Ondertussen ben ik naast visserij, ook andere vaartuigen gaan fotograferen.  Een uitgebreide selectie van al deze vaartuigen vind U op deze site.

De laatste updates staan in dit album:

http://rorifocus.nl/mediaalbum

/viewalbumitems/38/

Heeft U vraag of opmerking over een foto?  Ga dan naar Contact, rechtsbovenaan.

Met vriendelijke groet, Ronald Ribbe

Historie Breskens en scheepswerf van de Sande

Naast alle visserij en scheepvaartfoto's, staan op deze site nog 2 speciale onderwerpen die alles met mijn "thuishaven" Breskens te maken hebben.

Met medewerking van fotografen/verzamelaars heb ik een overzicht kunnen maken van de vissersvloot uit Breskens door de jaren heen en van de historie van de Scheepswerf van de Sande.

Naast deze items, is er van de Vlissingse en Arnemuider vissersvloot door de jaren heen, ook een overzicht beschikbaar.

Indien U van mening bent dat U mij nóg verder kunt helpen met oude foto's van Breskense kotters, van scheepswerf van de Sande, De Vlissingse of Arnemuider vloot, kunt U altijd contact opnemen met mij via het contactformulier. 

Laatste reacties
bezoekers
Disclaimer

De auteur van de artikelen op deze site, kan niet verantwoordelijk gehouden worden voor de inhoud ervan. Alle foto's op deze site zijn eigendom van ©Ribbe, tenzij anders vermeld.

Ik ben werknemer van MDK. Artikelen, onderschriften bij foto's en reacties, schrijf ik uit eigen naam en niet uit naam van MDK. 

Garnalendrukte in Stellendam!!

Afgelopen woensdag was het topdrukte in Stellendam!! Niet minder dan 25 garnalenkotters kwamen hun vangsten lossen in de vismijn, of in de vrachtauto om elders gezeefd te worden. En dan bleven er nog een flink aantal op zee die niet kwamen lossen. De WR-22"Jacqueline" van Mike Bakker was 1 van de kotters die wel binnen liep.

De HK-81"Hannah" Van J. Foppen uit Harderwijk, heeft als schipper Jelle van der Burg. De familie van der Burg laat een nieuwe garnalenkotter bouwen ter vervanging van deze ex WR-212. Ook de HK-81 loste in Stellendam.

De HD-32"Klaasje" van Simon Koorn vist ook op garnalen, maar kan ook twinriggen op kreeftjes.

Deze kotter is de voormalige WR-17"Bona Spes".

De HD-32 vertoefde een paar uur in de Binnenhaven voor het opnieuw afstellen van de lier door werknemers van machinefabriek Padmos.

De WR-109"Baukje Elisabeth" van eigenaar P.C. de Haan, havent altijd op Texel, dus bijna niet te vangen voor de lens.

Nu was ook deze, recent met 2,70 mtr verlengde, "no nonsens" garnalenkotter in Stellendam van de partij. 

Ook de thuisvloot was van de partij. De OD-3"Adrianne" en de GO-58"Jakoriwi" uit en invarend in de havenmonding.

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Dit is een verplicht veld