www.rorifocus.nl
VISSERIJ EN SCHEEPVAARTFOTO'S
Welkom op www.rorifocus.nl

Rond 1993 ben ik begonnen met viskotters te fotograferen. Ondertussen ben ik naast visserij, ook andere vaartuigen gaan fotograferen.  Een uitgebreide selectie van al deze vaartuigen vind U op deze site.

De laatste updates staan in dit album:

http://rorifocus.nl/mediaalbum

/viewalbumitems/38/

Heeft U vraag of opmerking over een foto?  Ga dan naar Contact, rechtsbovenaan.

Met vriendelijke groet, Ronald Ribbe

Historie Breskens en scheepswerf van de Sande

Naast alle visserij en scheepvaartfoto's, staan op deze site nog 2 speciale onderwerpen die alles met mijn "thuishaven" Breskens te maken hebben.

Met medewerking van fotografen/verzamelaars heb ik een overzicht kunnen maken van de vissersvloot uit Breskens door de jaren heen en van de historie van de Scheepswerf van de Sande.

Naast deze items, is er van de Vlissingse en Arnemuider vissersvloot door de jaren heen, ook een overzicht beschikbaar.

Indien U van mening bent dat U mij nóg verder kunt helpen met oude foto's van Breskense kotters, van scheepswerf van de Sande, De Vlissingse of Arnemuider vloot, kunt U altijd contact opnemen met mij via het contactformulier. 

Laatste reacties
bezoekers
Disclaimer

De auteur van de artikelen op deze site, kan niet verantwoordelijk gehouden worden voor de inhoud ervan. Alle foto's op deze site zijn eigendom van ©Ribbe, tenzij anders vermeld.

Ik ben werknemer van MDK. Artikelen, onderschriften bij foto's en reacties, schrijf ik uit eigen naam en niet uit naam van MDK. 

De UK-242"Kleine Jan" voor weekend en reparaties in Breskens.

De Flyshooters zijn weer in Het Kanaal, of onderweg er heen, voor het winterseizoen.

Dan kunnen we in Breskens ook vast weer enkele vissers verwachten die bij reparaties, voor het gemak, de kotter in Breskens afmeren.

Zodat Luteijn Hydraulics het vaartuig lekker dicht bij de werkplaats heeft liggen.

De 2e bezoeker dit seizoen is de recent omgenummerde UK-242"Kleine Jan" van familie de Boer (UK-95) met schipper Fokke de Boer.

De eerste bezoeker was de BL-788026"Saint Nicolas", die vorige week heel kort in Breskens kwam repareren.

De UK-242 was al in Het Kanaal actief geweest, maar was voor de reparaties al terug de Noordzee in gestoomd.

Donderdagavond arriveerde de UK-242 in de haven van Breskens, waar eerst de richting van de visafslag werd gezocht, maar de vrachtwagen om in te lossen, stond aan de Handelshaven. De vangst van de UK-242, is samen met die van de BR-14 naar IJmuiden gegaan, om daar op de afslag verkocht te worden.

De bemanning, zonder de schipper, stond op het dek te popelen om af te meren, te lossen en naar huis te crossen voor het weekend.

De kotter werd in goede handen achtergelaten bij Luteijn Hydraulics, zodat ze zondagnacht weer naar zee kunnen vertrekkken!!

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Dit is een verplicht veld