www.rorifocus.nl
VISSERIJ EN SCHEEPVAARTFOTO'S
Welkom op www.rorifocus.nl

Rond 1993 ben ik begonnen met viskotters te fotograferen. Ondertussen ben ik naast visserij, ook andere vaartuigen gaan fotograferen.  Een uitgebreide selectie van al deze vaartuigen vind U op deze site.

De laatste updates staan in dit album:

http://rorifocus.nl/mediaalbum

/viewalbumitems/38/

Heeft U vraag of opmerking over een foto?  Ga dan naar Contact, rechtsbovenaan.

Met vriendelijke groet, Ronald Ribbe

Historie Breskens en scheepswerf van de Sande

Naast alle visserij en scheepvaartfoto's, staan op deze site nog 2 speciale onderwerpen die alles met mijn "thuishaven" Breskens te maken hebben.

Met medewerking van fotografen/verzamelaars heb ik een overzicht kunnen maken van de vissersvloot uit Breskens door de jaren heen en van de historie van de Scheepswerf van de Sande.

Naast deze items, is er van de Vlissingse en Arnemuider vissersvloot door de jaren heen, ook een overzicht beschikbaar.

Indien U van mening bent dat U mij nóg verder kunt helpen met oude foto's van Breskense kotters, van scheepswerf van de Sande, De Vlissingse of Arnemuider vloot, kunt U altijd contact opnemen met mij via het contactformulier. 

Laatste reacties
bezoekers
Disclaimer

De auteur van de artikelen op deze site, kan niet verantwoordelijk gehouden worden voor de inhoud ervan. Alle foto's op deze site zijn eigendom van ©Ribbe, tenzij anders vermeld.

Ik ben werknemer van MDK. Artikelen, onderschriften bij foto's en reacties, schrijf ik uit eigen naam en niet uit naam van MDK. 

BL-788026"Saint Nicolas" even in Breskens.

Woensdag 4 oktober arriveerde de BL-788026"Saint Nicolas" vanuit Harlingen, in Breskens. Waar zoon Jarno met zijn maatje deze foto maakte.

Deze Franse bordenvisser is sinds afgelopen voorjaar deels eigendom van rederij de Boer (UK-112/224) en Franse vishandelaar Unipeche.

Na het twinrigseizoen in de noord, is de "Saint Nicolas" onderweg naar "thuishaven" Boulogne voor het winterseizoen in Het Kanaal.

Tijdens een "pitstop" in Breskens, werd door Luteijn Hydraulics een kleine reparatie uitgevoerd. Daarna vertrok de 22,50 mtr lange, en in 1992 gebouwde trawler naar Boulogne sur Mer, voor het stormweer zou losbarsten.

Meerdere flyshooters zijn onderweg vanuit de noord, veelal via IJmuiden, om het winterseizoen in Het Kanaal aan te vangen.

Zo ook voor de eerste keer de UK-242"Kleine Jan" (ex UK-24"Zuiderkruis"), welke ik laatst in Eemshaven op de foto kon zetten.

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Dit is een verplicht veld