www.rorifocus.nl
VISSERIJ EN SCHEEPVAARTFOTO'S
Welkom op www.rorifocus.nl

Rond 1993 ben ik begonnen met viskotters te fotograferen. Ondertussen ben ik naast visserij, ook andere vaartuigen gaan fotograferen.  Een uitgebreide selectie van al deze vaartuigen vind U op deze site.

De laatste updates staan in dit album:

http://rorifocus.nl/mediaalbum

/viewalbumitems/38/

Heeft U vraag of opmerking over een foto?  Ga dan naar Contact, rechtsbovenaan.

Met vriendelijke groet, Ronald Ribbe

Historie Breskens en scheepswerf van de Sande

Naast alle visserij en scheepvaartfoto's, staan op deze site nog 2 speciale onderwerpen die alles met mijn "thuishaven" Breskens te maken hebben.

Met medewerking van fotografen/verzamelaars heb ik een overzicht kunnen maken van de vissersvloot uit Breskens door de jaren heen en van de historie van de Scheepswerf van de Sande.

Naast deze items, is er van de Vlissingse en Arnemuider vissersvloot door de jaren heen, ook een overzicht beschikbaar.

Indien U van mening bent dat U mij nóg verder kunt helpen met oude foto's van Breskense kotters, van scheepswerf van de Sande, De Vlissingse of Arnemuider vloot, kunt U altijd contact opnemen met mij via het contactformulier. 

Laatste reacties
bezoekers
Disclaimer

De auteur van de artikelen op deze site, kan niet verantwoordelijk gehouden worden voor de inhoud ervan. Alle foto's op deze site zijn eigendom van ©Ribbe, tenzij anders vermeld.

Ik ben werknemer van MDK. Artikelen, onderschriften bij foto's en reacties, schrijf ik uit eigen naam en niet uit naam van MDK. 

UK-92"Jan & Lena" ex ZK-14

Maandag 17 juli kwam de UK-92"Jan & Lena" even naar Vlissingen voor een klusje of een bemanningslid op te halen.

Deze garnalenkotter werd recent aangekocht door de Gebr. Woord uit Urk.

Ze werd in 1983 gebouwd als ZK-14"Tamme Sr" voor Maatschap B.C. Bolt uit Zoutkamp.

Bolt kocht afgelopen voorjaar de WR-12"Waddenzee" en vernummerde deze in ZK-14"Emma".

De Gebr. Woord verkocht op hun beurt de oude UK-92 naar Colijnsplaat, welkde daarna als KG-18"Ladebomado" werd geregistreerd.

De ZK-14 werd vernummerd in UK-92"Jan & Lena" en kwam daarna vrijwel direct naar de zuid om de garnalenvisserij uit te oefenen.

Op de foto passeert de UK-92 de veerboot van Breskens naar Vlissingen, (waarop Uw fotograaf stond), om langs de Boulevard te stomen naar de visgronden in de Westerscheldemonding.

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Dit is een verplicht veld