www.rorifocus.nl
VISSERIJ EN SCHEEPVAARTFOTO'S
Welkom op www.rorifocus.nl

Rond 1993 ben ik begonnen met viskotters te fotograferen. Ondertussen ben ik naast visserij, ook andere vaartuigen gaan fotograferen.  Een uitgebreide selectie van al deze vaartuigen vind U op deze site.

De laatste updates staan in dit album:

http://rorifocus.nl/mediaalbum/viewalbumitems/38/

Heeft U vraag of opmerking over een foto?  Ga dan naar Contact, rechtsbovenaan.

Met vriendelijke groet, Ronald Ribbe

Historie Breskens en scheepswerf van de Sande

Naast alle visserij en scheepvaartfoto's, staan op deze site nog 2 speciale onderwerpen die alles met mijn "thuishaven" Breskens te maken hebben.

Met medewerking van fotografen/verzamelaars heb ik een overzicht kunnen maken van de vissersvloot uit Breskens door de jaren heen en van de historie van de Scheepswerf van de Sande.

Naast deze items, is er van de Vlissingse en Arnemuider vissersvloot door de jaren heen, ook een overzicht beschikbaar.

Indien U van mening bent dat U mij nóg verder kunt helpen met oude foto's van Breskense kotters, van scheepswerf van de Sande, De Vlissingse of Arnemuider vloot, kunt U altijd contact opnemen met mij via het contactformulier. 

Laatste reacties
bezoekers
Disclaimer

De auteur van de artikelen op deze site, kan niet verantwoordelijk gehouden worden voor de inhoud ervan. Alle foto's op deze site zijn eigendom van ©Ribbe, tenzij anders vermeld.

Ik ben werknemer van MDK. Artikelen, onderschriften bij foto's en reacties, schrijf ik uit eigen naam en niet uit naam van MDK. 

LE-62 komt weer in de visserij als SCH-63"Quo Vadis"

Bij scheepswerf Padmos in Stellendam wordt hard gewerkt aan de voormalige LE-62"Alida Natascha".

Deze stoere kotter werd in 1994 gebouwd bij buurman Maaskant Stellendam, samen met de LE-63"Martin Michiel", voor rekening van de familie Toering uit Lemmer.

In 2011 zegde de Toerings de visserij vaarwel met beide kotters en gingen als charter varen voor offshore rederij Groen.

Anno 2016 ligt de offshore sector "op zijn gat" en komen niet gesaneerde kotters weer in aanmerkig om terug de visserij in te gaan.

Net zo als de ex BR-43 en ex GO-28, komt de ex LE-62 nu terug in de visserij als SCH-63"Quo Vadis".

Rederij Jaczon uit Scheveningen verkocht haar P-224"Miranda" aan K. v.d. Berg uit Urk en kocht daar voor in de plaats de "Alida Natascha".

De toekomstige SCH-63 wordt bij Padmos opgeknapt en voorzien van een twinrig- en puls installatie op het achterdek.

Op de foto staat de voormast in de steigers, met folie, voor een grondige straalbeurt.

2 weken geleden arriveerd ook het zusterschip "Martin Michiel" in Stellendam. Het contract voor offshore werk was ten einde en voorlopig ligt de ex LE-63 opgelegd.

De kotter is ook niet gesaneerd, dus is er natuurlijk interesse vanuit de visserij om het schip te kopen. De eerste kijkers zijn naar verluid al geweest!!

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Vul deze captcha in
Dit is een verplicht veld