www.rorifocus.nl
VISSERIJ EN SCHEEPVAARTFOTO'S
Welkom op www.rorifocus.nl

Rond 1993 ben ik begonnen met viskotters te fotograferen. Ondertussen ben ik naast visserij, ook andere vaartuigen gaan fotograferen.  Een uitgebreide selectie van al deze vaartuigen vind U op deze site.

De laatste updates staan in dit album:

http://rorifocus.nl/mediaalbum/viewalbumitems/38/

Heeft U vraag of opmerking over een foto?  Ga dan naar Contact, rechtsbovenaan.

Met vriendelijke groet, Ronald Ribbe

Historie Breskens en scheepswerf van de Sande

Naast alle visserij en scheepvaartfoto's, staan op deze site nog 2 speciale onderwerpen die alles met mijn "thuishaven" Breskens te maken hebben.

Met medewerking van fotografen/verzamelaars heb ik een overzicht kunnen maken van de vissersvloot uit Breskens door de jaren heen en van de historie van de Scheepswerf van de Sande.

Naast deze items, is er van de Vlissingse en Arnemuider vissersvloot door de jaren heen, ook een overzicht beschikbaar.

Indien U van mening bent dat U mij nóg verder kunt helpen met oude foto's van Breskense kotters, van scheepswerf van de Sande, De Vlissingse of Arnemuider vloot, kunt U altijd contact opnemen met mij via het contactformulier. 

Laatste reacties
bezoekers
Disclaimer

De auteur van de artikelen op deze site, kan niet verantwoordelijk gehouden worden voor de inhoud ervan. Alle foto's op deze site zijn eigendom van ©Ribbe, tenzij anders vermeld.

Ik ben werknemer van MDK. Artikelen, onderschriften bij foto's en reacties, schrijf ik uit eigen naam en niet uit naam van MDK. 

De "nieuwe" YE-238"Geertruida" is in de vaart!!

De UK-53"Ben Oni" welke door de familie Sinke (YE-138) onlangs werd aangekocht, is in eigen beheer omgenummerd naar YE-238"Geertruida".

De kotter werd enkele weken geleden vanuit Harlingen naar Vlissingen overgevaren en kreeg daar de huiskleur van de familie Sinke aangemeten.

Na het installeren van de garnalen sorteer en kook installatie, werd deze week koers gezet naar Yerseke om droog te gaan bij scheepswerf van Os.

Dinsdagmiddag stond de kotter, onder de waterlijn, weer strak in de verf en het nieuwe scheepsnummer was aangebracht.

De broers Antoine en Niels Sinke koerste daarop naar de Westerschelde, om enkele proeftrekken te doen, voor het afstellen van de machines aan boord.

Na een nachtje in Hansweert en de volgende dag weer proefvissen, kwam de YE-238 woensdagavond aan in Vlissingen.

Donderdagmorgen werd weer aangevangen met de visserij, zij het nog steeds als proef.

Er werd gevist op de rede van Vlissingen en onder de Zeeuws Vlaamse kust tussen Breskens en Cadzand.

Daar kon ik een mooie serie foto's maken van de nieuwe aanwinst voor de Zeeuwse vloot. (kijk in het album ***UPDATES***)

Vanaf volgende week gaat de YE-238 er volop tegenaan. De garnalen laten zich nog wel even vangen en de prijzen zijn goed.

Niets staat een succesvolle start in de weg!!

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Vul deze captcha in
Dit is een verplicht veld