www.rorifocus.nl
VISSERIJ EN SCHEEPVAARTFOTO'S
Welkom op www.rorifocus.nl

Rond 1993 ben ik begonnen met viskotters te fotograferen. Ondertussen ben ik naast visserij, ook andere vaartuigen gaan fotograferen.  Een uitgebreide selectie van al deze vaartuigen vind U op deze site.

De laatste updates staan in dit album:

http://rorifocus.nl/mediaalbum/viewalbumitems/38/

Heeft U vraag of opmerking over een foto?  Ga dan naar Contact, rechtsbovenaan.

Met vriendelijke groet, Ronald Ribbe

Historie Breskens en scheepswerf van de Sande

Naast alle visserij en scheepvaartfoto's, staan op deze site nog 2 speciale onderwerpen die alles met mijn "thuishaven" Breskens te maken hebben.

Met medewerking van fotografen/verzamelaars heb ik een overzicht kunnen maken van de vissersvloot uit Breskens door de jaren heen en van de historie van de Scheepswerf van de Sande.

Naast deze items, is er van de Vlissingse en Arnemuider vissersvloot door de jaren heen, ook een overzicht beschikbaar.

Indien U van mening bent dat U mij nóg verder kunt helpen met oude foto's van Breskense kotters, van scheepswerf van de Sande, De Vlissingse of Arnemuider vloot, kunt U altijd contact opnemen met mij via het contactformulier. 

Laatste reacties
bezoekers
Disclaimer

De auteur van de artikelen op deze site, kan niet verantwoordelijk gehouden worden voor de inhoud ervan. Alle foto's op deze site zijn eigendom van ©Ribbe, tenzij anders vermeld.

Ik ben werknemer van MDK. Artikelen, onderschriften bij foto's en reacties, schrijf ik uit eigen naam en niet uit naam van MDK. 

"Nieuwe" Z-85 aanvoerder in de haven van Nieuwpoort.

De visafslag van Nieuwpoort heeft er een nieuwe aanvoerder bij. De catamaran Z-85"Alexis II" van schipper/eigenaar Alexis Tared, vist met staandwant op de Belgische kust.

De catamaran is afkomstig uit Duinkerke en is door de eigenaar omgevlagd naar België, nadat hij de licentie van de vorig jaar gekapseisde eurokotter Z-85 had over genomen.

Met een 5-koppige bemanning vertrekt de Z-85 elke nacht naar zee om de netten binnen te halen en opnieuw weer te "schieten".

Na de middag komt de Z-85 dan binnen in Nieuwpoort, waar de vangst in de afslag geplaatst wordt voor de verkoop van de volgende morgen.

De Z-85 meet 12 meter bij 6,80 breed en is de voormalige DK686428"Alexis II" uit Duinkerke.

Op de Franse licentie laat de vader van Alexis Tared een nieuw vaartuig bouwen.

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Vul deze captcha in
Dit is een verplicht veld