www.rorifocus.nl
VISSERIJ EN SCHEEPVAARTFOTO'S
Welkom op www.rorifocus.nl

Rond 1993 ben ik begonnen met viskotters te fotograferen. Ondertussen ben ik naast visserij, ook andere vaartuigen gaan fotograferen.  Een uitgebreide selectie van al deze vaartuigen vind U op deze site.

De laatste updates staan in dit album:

http://rorifocus.nl/mediaalbum/viewalbumitems/38/

Heeft U vraag of opmerking over een foto?  Ga dan naar Contact, rechtsbovenaan.

Met vriendelijke groet, Ronald Ribbe

Historie Breskens en scheepswerf van de Sande

Naast alle visserij en scheepvaartfoto's, staan op deze site nog 2 speciale onderwerpen die alles met mijn "thuishaven" Breskens te maken hebben.

Met medewerking van fotografen/verzamelaars heb ik een overzicht kunnen maken van de vissersvloot uit Breskens door de jaren heen en van de historie van de Scheepswerf van de Sande.

Naast deze items, is er van de Vlissingse en Arnemuider vissersvloot door de jaren heen, ook een overzicht beschikbaar.

Indien U van mening bent dat U mij nóg verder kunt helpen met oude foto's van Breskense kotters, van scheepswerf van de Sande, De Vlissingse of Arnemuider vloot, kunt U altijd contact opnemen met mij via het contactformulier. 

Laatste reacties
bezoekers
Disclaimer

De auteur van de artikelen op deze site, kan niet verantwoordelijk gehouden worden voor de inhoud ervan. Alle foto's op deze site zijn eigendom van ©Ribbe, tenzij anders vermeld.

Ik ben werknemer van MDK. Artikelen, onderschriften bij foto's en reacties, schrijf ik uit eigen naam en niet uit naam van MDK. 

Voormalige GO-28 weer in de visserij als UK-456.

Net als de voormalige BR-43, vertrok de ex GO-28 enkele jaren geleden naar Zuid-Afrika om daar als Guardschip aan het werk te gaan.

En net als de ex BR-43, kwam ook de ex GO-28 terug naar Nederland om weer terug in de visserij te komen!!

In de haven van IJmuiden is de kotter de afgelopen maanden weer terug ingericht voor de boomkorvisserij.

Donderdag 25 en vrijdag 26 augustus werd er al proefgevaren, maar meedoen aan de kotterparade in Rotterdam kwam voor de papierenwinkel van de scheepvaart inspectie helaas net te vroeg.

De kotter vergezelt straks de andere kotters van rederij Dadas/de Boer, in de scholvisserij bij Denemarken. Daar vissen als de UK-56 (ex BR-43) en de UK-57 (ex TX-5).

De vaartuigen van Dadas/de Boer vissen op de traditionele manier met de V-korren en wekkerkettingen. Zij hebben geen pulsinstallatie aan boord.

De volgende kotter die klaar gemaakt gaat worden voor Dadas/de Boer is de UK-157, die de Boer inbrengt in de rederij.

Binnenkort komt de twinrigger naar IJmuiden om in orde gemaakt te worden.

Reacties

Verbiest - Robert op 22-09-2016 20:40

Bedankt Ronald,had deze middag gehoord van iemand die vroeger voor Jan in de vismijn van Oostende toezicht hield op de vangst dat ie 2 kotters had en Wim zijn broer ook een,bedankt voor de toelichting

groetjes Robert

Ronald Rorifocus op 22-09-2016 19:16

Robert, Zeevishandel Dadas van Cevdet Alan is eigenaar, in combinatie met Jan en Wim de Boer van de voormalige O-156 en Z-284. De rederij Dadas heeft momenteel 4 vaartuigen: UK-56, 57, 157 en 456.

Verbiest - Robert op 22-09-2016 17:37

Dag Ronald, zijn die kotters van Jan de Boer van de O.156 Marretje-Aaltje

Groetjes Robert

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Vul deze captcha in
Dit is een verplicht veld